- Kristof
Slagerij Buermans is een slagerij waar het ambachtelijke aspect van het slagersvak nog in het middelpunt staat. Hier doen wij elke dag ons uiterste best om de lekkerste ambachtelijke producten te bereiden
In 1983 beslist Noël Buermans om samen met zijn vrouw Mieke een kleine slagerij over te nemen nabij Pulhof. Die bouwden ze uit tot een bloeiende en welgekende zaak in de regio. Voor Kristof was het vanzelfsprekend dat hij, na zijn slagersstudies aan de PIVA, ooit de ouderlijke slagerij zou overnemen. Die “ooit” kwam er al in 2007, toen Kristof net 22 was geworden. Noël en Mieke bleven nog enkele jaren werken in de slagerij om Kristof bij te staan. In augustus 2010 lieten ze hun oudste zoon los want ondertussen had de jongste zoon, Robin, hen nodig in zijn slagerij in Herselt.
Aan ervaring is er absoluut geen gebrek! Vader Noël beoefent de slagersstiel reeds uit sinds 1983 en gaf zijn kennis door aan Kristof. Het vlees kent voor Kristof dan ook geen geheimen meer. Runderen, kalveren en varkensvlees worden in karkas geleverd en uitgebeend in onze eigen atelier. Wij hechten veel belang aan de herkomst van het vlees dat wij verkopen en bewerken. Daarom werken wij enkel samen met betrouwbare leveranciers die ons kwalitatieve grondstoffen aanleveren. Bovendien worden de Belgische wit-blauw runderen gekweekt door een bevriende boer die al een hele tijd aan de slagerij levert.