SLAGERIJ BUERMANS
  • Home
  • Shop Online
  • Over ons
  • Dry-Aged
  • Folders
  • Contact
  • Home
  • Shop Online
  • Over ons
  • Dry-Aged
  • Folders
  • Contact
Picture
"Slagerij Buermans is een slagerij waar het ambachtelijke aspect van het slagersvak nog in het middelpunt staat. Hier doen wij elke dag ons uiterste best om de lekkerste ambachtelijke producten te bereiden."  - Kristof

Historiek

In 1983 beslist Noël Buermans om samen met zijn vrouw Mieke een kleine slagerij over te nemen nabij Pulhof. Die bouwden ze uit tot een bloeiende en welgekende zaak in de regio. Voor Kristof was het vanzelfsprekend dat hij, na zijn slagersstudies aan de PIVA, ooit de ouderlijke slagerij zou overnemen. Die “ooit” kwam er al in 2007, toen Kristof net 22 was geworden. Noël en Mieke bleven nog enkele jaren werken in de slagerij om Kristof bij te staan. In augustus 2010 lieten ze hun oudste zoon los want ondertussen had de jongste zoon, Robin, hen nodig in zijn slagerij in Herselt. Enkele jaren later, besliste ook Lotte om haar man te helpen in de slagerij en tot op de dag van vandaag zijn ze, samen met hun hardwerkend personeel, een gouden team. 
Heb je nog een vraag? Kijk dan hier. ​
Picture

Pure ambacht

Aan ervaring is er absoluut geen gebrek! Vader Noël beoefent de slagersstiel reeds  sinds 1983 en gaf zijn kennis door aan Kristof. Het vlees kent voor Kristof dan ook geen geheimen meer. Runderen, kalveren en varkensvlees worden in karkas geleverd en uitgebeend in onze eigen atelier. Wij hechten veel belang aan de herkomst van het vlees dat wij verkopen en bewerken. Daarom werken wij enkel samen met betrouwbare leveranciers die ons kwalitatieve grondstoffen aanleveren. Bovendien worden de Belgische wit-blauw runderen gekweekt door een bevriende boer die al een hele tijd aan de slagerij levert. ​​
Heb je nog een vraag? Kijk dan hier. 
​
​
Picture

Onze werkwijze

Waarin schuilt onze kracht? Waarin verschillen onze producten ten opzichte van die van andere slagerijen of supermarkten? Niet alleen het vers vlees wordt in eigen atelier versneden en verwerkt tot verfijnde vleesbereidingen. Ook onze bereide gerechten worden in eigen huis klaargemaakt door onze kok, Yannick. De huisgemaakte salades worden verzorgd door Yannick en Sara. Tenslotte wordt ook een groot deel van onze charcuterie in eigen atelier gemaakt door Céderic en Yannick (ja, ook één van onze slagers heet Yannick 😊). ​​Charcuterie die we niet in onze atelier maken, wordt in Herselt gemaakt door Robin en Stijn. Er is als het ware een constante wisselwerking tussen de 2 slagerijen om ervoor te zorgen dat we artisanale producten kunnen aanbieden.​
​
​Wij hechten veel belang aan de kwaliteit van onze dagverse en eigenbereide producten. Bovendien streven wij ernaar om met persoonlijke bediening en vriendelijke service onze klanten iedere dag weer tevreden te stellen. Naast de basisproducten die we dagelijks presenteren trachten we steeds vernieuwend uit de hoek te komen. Sinds enkele jaren kan je bij ons ook dry aged vlees verkrijgen waarvoor we een speciale rijpingskast hebben aangeschaft. De slagerij in Herselt zorgt ervoor dat het rundsvlees in een geavanceerde koelcel voldoende vocht verliest alvorens wij het in onze rijpingskast kunnen etaleren. ​​

Heb je nog een vraag? Kijk dan hier. ​
Picture
Website by Valkiers Marketing